Кошик
531 відгук
Оформлення індивідуального подарункового набору в ІнстаграмОформити
+380 (99) 508-04-34
Чайний магазин подарунків LikeTea
Кошик

Чорний і Червоний чай класичний

Чорний чай виробляється з тієї ж сировини, що і зелений – тобто з листя камелії китайської (Camellia sinensis). Різниця тільки в обробці: у зеленого є переваги, «виграні» за рахунок мінімальної ферментації. Але багато корисні речовини, які містяться у цих листках нікуди не зникають, навіть якщо з них зробили значно більше ферментований чорний чай. Крім того, процес ферментації хоч і позбавляє чорний чай деяких вітамінів і амінокислот, зате збагачує іншими корисними речовинами – теафлавинами і теарубигинами.

Теафлавины надають чаю приємний, чистий, свіжий і живий смак, підвищують силу і інтенсивність аромату. Теарубігіни роблять напій насиченим, наділяють його густим довгограючим смак з сильним тонізуючим ефектом і в'яжучу.

 

Справа то в змові маркетологів, то в історичній помилці, але чаї, які недосвідчений європейський чаеман називає чорними, насправді є червоними.

Так як темний чай повністю ферментований, після заварювання ви отримуєте напій насиченого кольору глибокої ночі. Темні чаї часто пресують у формі циліндра або плиток. Ось чому їх так часто плутають з чайним сімейством Пуер.

Чому чорний чай хороший

Роблячи болісний вибір в магазині (і по любові схиляючись до чорного чаю, а за рекомендаціями – до зеленого), варто завжди пам'ятати про користь чорного чаю. Вісім важливий властивостей, які роблять його незамінним на кухні:

  • зміцнення імунітету (спасибі антиоксидантам)
  • профілактика онкологічних захворювань (спасибі поліфенолам)
  • зниження рівня «поганого» холестерину
  • профілактика серцево-судинних захворювань (спасибі флаваноидам)
  • профілактика інсульту
  • нормалізація травлення (спасибі теарубигинам)
  • зниження рівня цукру в крові (звичайно, якщо пити чай БЕЗ цукру!)
  • підвищення концентрації (спасибі L-теанину і кофеїну)

А іноді чорний чай навіть має переваги перед зеленим

Незважаючи на всі переваги зеленого чаю, в деяких ситуаціях краще випити чорний. Ви можете сміливо заварювати його, коли:

Потрібно надовго нормалізувати тиск
Унікальне властивість чорного чаю – регуляція судинного тонусу. Це означає, що пити його в розумних обсягах можуть як гіпертоніки, так і гіпотоніки. Першим він знизить тиск, а другим підніме. І зробить це не на короткий термін, як зелений, а надовго – на кілька годин. Зелений чай діє інакше: він спочатку підвищує тиск, а потім воно може впасти ще сильніше.

Потрібно допомогти травленню
Саме чорний чай відмінно знижує відчуття нудоти і активно працює над створенням корисної мікрофлори в кишечнику. Пам'ятаєте, в дитинстві при отруєнні нам давали міцного чорного чаю? От, це якраз воно.

Не хочеться довгих ритуалів з заварюванням
Всі знають, що зелений чай вимагає вдумливого процесу заварювання: його не можна заливати окропом, його потрібно класти в заздалегідь прогріту посуд, його не можна залишати в чайнику (розливається відразу після заварки). Загалом, суцільні правила і обмеження. Чорний чай в цьому плані справжній «простак» - залив окропом і залишив на декілька хвилин, а потім пий своє задоволення.

в виде галереив виде списка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner